Skadeverkstad – Ängelholm

När du fått en skada på karossen

Börja med att fylla i en skadeanmälan, sedan ringer du till oss om din bil är försäkrad hos Volvia, Renault Försäkring eller Dacia Försäkring. Därefter kan du slappna av – vi tar dig genom hela processen. Är du försäkrad hos annat försäkringsbolag måste du själv ringa försäkringsbolaget innan du beställer tid för skadebesiktning hos oss. Vi har samarbetsavtal med alla försäkringsbolag.

När du kommer till oss med din bil skall du ha med din skadeanmälan och gärna försäkringsbrev eller annan bekräftelse från ditt försäkringsbolag. Vi börjar med att göra en skadebesiktning tillsammans med dig. Under 30-45 min dokumenterar vi skadans omfattning, bilder tas och protokoll fylls i med stor noggrannhet. Sedan gör vi en kostnadskalkyl, d v s en uppskattning av vad det kommer att kosta att åtgärda skadan. Kontakt tas med ditt försäkringsbolag som går igenom vår dokumentation för att förhoppningsvis sedan ge sitt klartecken så att vi kan påbörja reparationen.

Våra erfarna skadereparatörer är mästare på att återställa bilar till sitt forna skick. De använder bara bilmärkets originaldelar för att inte tumma på kvalitet och säkerhet. Alltså kan du förvänta dig det bästa när du hämtar ut din bil.

Hyrbil under tiden din bil är i verkstan?

Meddela skadeverkstan, helst i god tid innan du lämnar in din bil, att du önskar en hyrbil.

 

Små bucklor lagas snabbt med smart teknik

Har du fått en förarglig buckla på din fina bil? Lugn vi jobbar med specialverktyg som pressar ut bucklorna från insidan utan att bilens interiör behöver demonteras. Reparationen är oftast klar samma dag som du lämnar in bilen och priset för det mesta under försäkringens självrisk. Din bonus påverkas inte.

Stenskott – lätt fixat

Vänta inte med att laga små stenskott – de kan utvecklas till större och dyrbarare skador. Vi fixar dem snabbt och lätt och är du försäkrad hos Volvia/Renault Försäkring/Dacia Försäkring betalar du bara 100 kr i självrisk.

Visste du att vi byter hela vindrutor?

Vindrutan är en integrerad del av den säkerhetsbur som omger bilens passagerare. Dess styrka har alltså stor betydelse – den måste kunna motstå krafter utifrån men också inifrån eftersom den fungerar som stöd för passagerar-airbagen ifall den utlöses.

Vindrutan tillverkas av speciellt utvalt härdat glas i två lager. Mellan dessa finns ett osynligt lager av förstärkt plastimplantat. Om vindrutan av någon anledning spricker förhindrar laminatet glassplitter att komma in i kupén.

Flera säkerhetssystem är avhängiga av vindrutan. I bilar utrustade med kamera och laser som styr viktiga säkerhetssystem är det helt nödvändigt att den ruta som skall bytas ersätts med en som har exakt samma egenskaper, dvs den originalruta tillverkaren tagit fram för just den bilmodellen. Bilens säkerhetssystem är nämligen ytterst känsliga för optiska toleranser, glastjocklek och vikt.

På Skånebil är vi auktoriserade för byte av vindrutor. Endast specialutbildad personal får ta sig an denna avancerade uppgift som måste utföras med stor noggrannhet, med rätt verktyg och arbetsmetoder. Teknikerna säkrar att den originalruta som sätts in har exakt de egenskaper och toleranser som krävs för att den skall fortsätta samarbeta med säkerhetssystemets övriga nyckelkomponenter. De sköter också kalibreringen av sensorerna vid komponentbyte.

Volvo har gjort en kort film som visar vilken viktig funktion vindrutan fyller. Klicka för att se filmen!

Betala självrisken med Volvokort

Är du försäkrad hos Volvia/Renault Försäkring/Dacia Försäkring kan du avgiftsfritt dela upp din självrisk på 4 månader med hjälp av ett Volvokort. Har du inget kort fixar vi ett när du kommer eller så ansöker du direkt via webben. Kortet kostar inget.

Öppettider

Vardagar 07:00 – 16:00

Lunchstängt 11:45 – 12:30

 

Kontakta vår skadeverkstad