skanebil-fastighet

Om Skånebil

Vi representerar Volvo, Renault och Dacia med försäljning i Ängelholm och Klippan i expansiva nordvästra Skåne.

Hos oss hittar du Volvo, Renault och Dacias modellprogram och ett stort utbud av begagnade bilar av varierande märken. Förutom bilförsäljning erbjuder vi en lång rad tjänster som alla går ut på att ge våra kunder ett bekvämt och tryggt bilägande.

Varmt välkommen till någon av våra anläggningar! Vi lovar ta hand om dig på bästa sätt.
 
 

 


Skånebil ett modernt företag med gamla anor

Skånebil har sitt ursprung i AB Deve, en mekanisk verkstad som började sin verksamhet 1920 med trion Viebke, Dahlberg och Nilsson som ägare. 1926 tog rörelsen över agenturen för Ford och senare även agenturen för Volvo. När företagsledningen tvingades välja märke valde man att arbeta vidare med Volvo.

1933 bildade Viebke AB Bildeve och moderna bilanläggningar byggdes i Ängelholm och Helsingborg där Bilpalatset i centrum var i bruk ända fram till 1970-talet.

1943 delades företaget upp för att nästa generation Viebke skulle få var sin del att sköta. Bildeve i Ängelholm AB bildades. Man investerade i nya anläggningar och i Skörpinge byggdes 1948 en separat lastbilsverkstad som expanderade i omgångar för att kunna möta marknadens ökade efterfrågan.

1975 köpte Bengt Hagman AB Bildeve i Ängelholm av familjen Jonhagen. Med ett långt förflutet på toppositioner inom Svensk Volvohandel hade Bengt den erfarenhet som krävdes för att påbörja en modernisering av företaget. Eftersom företagets lokaler på Storgatan/Östergatan inte längre uppfyllde kraven på en modern bilanläggning, påbörjades nybyggnation och 1977 invigdes den nuvarande huvudanläggningen utmed E6:an. Samtidigt bytte företaget namn till Skånebil AB.

Sedan 1982 är Bengt Hagmans son Sten VD för Skånebil AB med de tre dotterbolagen Skånebil Personbilar AB, Skånebil Lastvagnar AB och Skånebil Invest AB. Skånebil är ett väl konsoliderat familjeföretag med anläggningar i Ängelholm, Klippan och Båstad. Antalet anställda uppgår f n till 110 och omsättningen ligger runt 500 MSEK. År 2012 firade Skånebil 35 framgångsrika år och i november samma år invigdes i Ängelholm, en till stora delar ny anläggning med en toppmodern bilhall.
 


Ledningsgruppen

Bengt Djurberg

Ekonomichef/Vice VD

0431-898 08

bengt.djurberg@skanebil.se

HB7_4538S
Görgen Larsson

Försäljningschef

0431-898 20

gorgen.larsson@skanebil.se

Görgen Larsson
Niklas Paulsson

Transportbilssäljare, Försäljningschef Renault / Dacia / Begagnat

0431-898 21

niklas.paulsson@skanebil.se

niklas_paulsson
Thord Eliasson

Servicechef

0431-898 41

thord.eliasson@skanebil.se

thord_eliasson
Ian Dellgren

Försäljningschef Bildelar

0431-898 60

ian.dellgren@skanebil.se

HB7_4521S