om_skanebil

Om Skånebil

Vi representerar Volvo, Renault och Dacia med försäljning i Ängelholm och Klippan i expansiva nordvästra Skåne.

Hos oss hittar du Volvo, Renault och Dacias modellprogram och ett stort utbud av begagnade bilar av varierande märken. Förutom bilförsäljning erbjuder vi en lång rad tjänster som alla går ut på att ge våra kunder ett bekvämt och tryggt bilägande.

Varmt välkommen till någon av våra anläggningar! Vi lovar ta hand om dig på bästa sätt.


Skånebil ett modernt företag med gamla anor

Skånebil har sitt ursprung i AB Deve, en mekanisk verkstad som började sin verksamhet 1920 med trion Viebke, Dahlberg och Nilsson som ägare. 1926 tog rörelsen över agenturen för Ford och senare även agenturen för Volvo. När företagsledningen tvingades välja märke valde man att arbeta vidare med Volvo.

1933 bildade Viebke AB Bildeve och moderna bilanläggningar byggdes i Ängelholm och Helsingborg där Bilpalatset i centrum var i bruk ända fram till 1970-talet.

1943 delades företaget upp för att nästa generation Viebke skulle få var sin del att sköta. Bildeve i Ängelholm AB bildades. Man investerade i nya anläggningar och i Skörpinge byggdes 1948 en separat lastbilsverkstad som expanderade i omgångar för att kunna möta marknadens ökade efterfrågan.

1975 köpte Bengt Hagman AB Bildeve i Ängelholm av familjen Jonhagen. Med ett långt förflutet på toppositioner inom Svensk Volvohandel hade Bengt den erfarenhet som krävdes för att påbörja en modernisering av företaget. Eftersom företagets lokaler på Storgatan/Östergatan inte längre uppfyllde kraven på en modern bilanläggning, påbörjades nybyggnation och 1977 invigdes den nuvarande huvudanläggningen utmed E6:an. Samtidigt bytte företaget namn till Skånebil AB. 1982  blev Bengt Hagmans son Sten VD för Skånebil AB med de tre dotterbolagen Skånebil Personbilar AB, Skånebil Lastvagnar AB och Skånebil Invest AB.

2012 firade Skånebil 35 framgångsrika år och i november samma år invigdes i Ängelholm, en till stora delar ny anläggning med en toppmodern bilhall.

2017 blev Skånebil en del av Bil-Månsson koncernen. Bil-Månsson grundades 1922 i Hörby så det är två företag med en genuin bilhistoria bakom sig som nu blir ett. Bil-Månsson bedriver verksamhet i Eslöv och Hörby. Tillsammans kommer vi att sälja minst 4.800 bilar och omsätta c:a en miljard kronor. VD för Skånebil och Bil-Månsson är Ann-Kristin Hansson


Ledningsgruppen

Magnus Jendland

Marknadschef

0431-898 20

magnus.jendland@bilmansson.se

magnusjendland
Patrik Linderberg

Verksamhetscontroller

0415-188 05

patrik.linderberg@bilmansson.se

patriklinderberg
Andreas Pirsman

Ekonomichef

0413-688 21

andreas.pirsman@bilmansson.se

andreaspirsman
Thord Eliasson

Servicechef

0431-898 41

thord.eliasson@skanebil.se

thord_eliasson
Ian Dellgren

Försäljningschef Bildelar

0431-898 60

ian.dellgren@skanebil.se

HB7_4521S
Niklas Paulsson

Transportbilssäljare, Försäljningschef Renault / Dacia / Begagnat

0431-898 21

niklas.paulsson@skanebil.se

niklas_paulsson